!
!

De Telegraaf

 

'ER IS EEN ENGEL OP MARS'

 

door ERIK MORSINK

Warder, woensdag 25 januari 2006

Sommige mensen zien ze vliegen. Neem nou Ronald Rollman uit Warder. de zolderkamer van zijn huis staat vol met computers, zendapparatuur en zelfs een reusachtige telescoop. Ronald neemt ufo's waar en communiceert via microfoons met het hiernamaals. En hij deed vorig jaar wel heel bijzondere ontdekking...

Het begon allemaal in 1996 in de manege waar Rollman deelnam aan paardrijden in groepsverband. ,,Een van de dames daar, Els, is bijzonder paranormaal begaafd. 'Ronald' zei ze, 'ik ga les in het tekenen van chakra's geven en ik denk dat het ook wel wat voor jou is.'' Dus met z'n allen rond de tafel. ,,Ook ex-Dolly Dots-zangeres Anita Blanker was er bij. Heel gezellig hoor. ''Door Els ontdekte Rollman dat hij 'meer in zijn mars' had. ,,Ik had een droom over een piepklein ufo'tje dat mij op wilde komen halen. Uiteraard had ik niemand wat over verteld. Els kijkt me aan en zegt: 'Jij gelooft dat je mee mag.' Ik was stomverbaasd. Da's ook toevallig, dacht ik. Waarop Els antwoorde: "Toeval bestaat niet."" Vervolgens openbaarde de helderziende: ,,Er komt een engel in je leven. Je hebt er een hele hoop papierwerk aan, maar het is mooi en goed." ,,Ik dacht in eerste instantie aan een verschijning", zegt Rollman, ,,maar ik heb mijn engel ontmoet! En wel op 11 januari 2005," Rollman tovert een ESA-foto tevoorschijn, met daarop een beeltenis van het aardoppervlak van de planeet Mars.

Hij heeft er puntjes op gezet en lijnen getrokken. ,,Kijk", wijst hij aan, ,,dit is ze, de beschermengel van het hiernamaals." Rollman pakt er een deelvergroting van de foto bij. Ook Neptunus is afgebeeld en de hemelpoort. Er staan zelfs allerlei zaken op deze foto die hun tijd ver vooruit zijn." ,,Els voorspelling is uitgekomen", vertelt Rollman enthousiast. ,,Het leven is meer dan materialisme. Er is iets wat weet wat de toekomst brengt. Ik noem het de goddelijke openbaring en iedereen zal er getuige van zijn. Ik denk", zegt hij met zijn wijsvinger op zijn mond, ,,dat de paus er meer van weet.
De engelboodschap is voor hem bedoeld. Ik heb mijn bevindingen dan ook opgeschreven en naar bisschop Punt gestuurd. En wat denk je? Precies 1 jaar later, op 11 januari jongstleden, ontmoet de bisschop de paus! Dat kan toch geen toeval zijn?" Wat de boodschap exact inhoudt, dat weet Ronald niet. ,,Maar dat het een grootse openbaring is, weet ik wel zeker." Dat wordt dus wachten op de woorden van Ratzinger.

Satan

Ook experimenteert Ronald Rollman met bandstemmen. ,,Maar daarvoor wil ik iedereen wel waarschuwen.
Je moet sterk in je schoenen staan als je daar aan begint, want er melden zich echt niet altijd lieverdjes op de lijn. Afgelopen september kreeg ik een vertegenwoordigster van satan op mijn ferquentie'', zegt Rollman en zet een cassetteband aan. Een hoop gerommel en geslis volgt. Voor een leek een brok geluidsherrie maar volgens de bevlogen onderzoeker hoor je op de opname duidelijk de dreigende woorden van deze dame. ,, Tussen zessen kun je de baas zien'', fluistert hij zachtjes mee en legt dan uit: ,,Dat slaat natuurlijk op 666, het getal van de duivel.''